Kiropraktor i kulissene mot seriegull

Hjem / Nyheter / Kiropraktor i kulissene mot seriegull

I Tippeligaen 2013 tok Strømsgodset saken i egne hender og avgjorde om seriegullet ved å slå Haugesund hele 4-0 på Marienlyst stadion.

Siden 2006 har kiropraktor Kenneth Syvertsen jobbet tett med Strømsgodsets eliteserielag og vært deres faste kiropraktor. 2006 var året Strømsgodset rykket opp fra Adeccoligaen og igjen representerte Drammen i landets øverste liga. Strømsgodset etablerte seg midt på tabellen, men avanserte litt fra nedre halvdel til øvre halvdel frem til 2012. Det året ble det sølv i seriemesterskapet bak Molde, før det ble seriegull foran Rosenborg i år.

– I 2012-sesongen hadde vi alle inne til forebyggende sjekk og ga de øvelser og behandling i forhold til det. Det gjorde vi ikke i år, men det var mye skader i år som helt klart burde vært forebygget, sier Kenneth Syvertsen etter endt sesong.

Kenneth Syvertsen har jobbet i kulissene og tatt seg av de skader som har dukket opp. I et apparat som blant annet inkluderer fysioterapeuter har de jobbet mot sitt andre seriegull, 43 år etter det første.

– Jeg har behandlet alle utenom tre av de som spilte siste seriekamp mot Haugesund den siste uken opp mot denne kampen. Totalt har jeg hatt rett i underkant av 200 behandlinger gjennom årets sesong fordelt på 16 av spillerne, forteller Syvertsen.

– Tidligere år har vi ligget på rundt halvparten av dette, så det er tydelig at det er behov for behandling om man skal bli best, sier han videre.

2013 har vært preget av mange skader som kunne vært forebygget ved mer systematiske analyser og skreddersydd trening til den enkelte, og denne statistikken kan tyde på at en analyse med tilrettelagt behandling og forebyggende trening kan være med på å gjøre fremtiden veldig lys for Strømsgodset.

Vi gratulerer med årets sesong og ønsker lykke til med neste, samt Champions League-kvalifiseringen i 2014.

Kontakte oss

Her kan du sende oss en melding hvis du har noe på hjertet. Vi vender tilbake så snart vi kan!