Petter Northug Jr. ønsker kiropraktor i støtteapparatet

Hjem / Nyheter / Petter Northug Jr. ønsker kiropraktor i støtteapparatet

En av Norges mest omtalte idrettsutøvere de siste årene, Petter Northug Jr. (28), utfordrer Olympiatoppen (OLT) med å skulle velge sitt eget støtteapparat under De Olymiske Leker i Sotsji i februar i år. Sammen med sin egen trener, Erik Myhr Nossum, ønsker også Northug å ha med seg enten kiropraktor Haraldur Arnason eller Tom Magne Jonassen og terapeut Svein Torp.

Treneren er allerede klar for OL, men å få ekstra medisinsk personell inn i OL-leiren vil by på problemer for et av Norges største gullhåp under lekene. Slik situasjonen er nå må terapeuten og kiropraktoren reise på egen hånd, samt være lokalisert på samme sted som Nye Høyder, arrangør av turer til OL, skriver Adresseavisen på sine nettsider igår.

Under Tour de Ski hadde Northug med seg både kiropraktor Haraldur Arnason og terapeut Svein Torp i tillegg til landslagets støtteapparat, men kiropraktor er ikke en del av dette apparatet per dags dato.

– Den norske troppen bor på en annen høyde enn vi gjør under OL. Vi jobber derfor for å få terapeuten og kiropraktoren inn i leiren. Vi opplever ikke motstand, men det kan by på utfordringer i og med at det er OL, sier manager Are Sørum Langås til Adresseavisen.

Northug Jr. er blitt fulgt av kiropraktorene gjennom hele sesongen og oppkjøringen, og de har vært delaktige i oppkjøringen mot både Tour de Ski og OL i Sotsji.

Sender mange folk

Olympiatoppen gikk tidlig i desember ut og estimerte at de kom til å sende ca 250 personer til både de olympiske og paralympiske lekene i Sotsji, hvorav omtrent100 er utøvere. Dette innebærer en regning på ca 20 millioner kroner for dette ene arrangementet.

– De aller største utgiftspostene ligger i reiseomkostninger, for vi skal jo ha veldig mange folk i Sotsji. Støtteapparatet koster også mange penger, forteller toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.
– OL er et gedigent spleiselag mellom oss i OLS og særforbundene. Når jeg snakker om at vi skal bruke bortimot 20 millioner kroner er det snakk om midler til gjennomføringen, fortsetter han.

Han sier også at det ikke kommer til å bli etabler andre bosteder enn de OL-arrangøren står for i Sotsji-området.

– Det er tre deltaker landsbyer vi skal bruke. Den enen ligger ved havet der isidrettene blir arrangert. De to andre ligger i fjellområdet, men vi er opptatt av at våre utøvere ikke skal få «brakkesyke», for mange av dem skal være i OL lenge, så vi kommer til å etablere et friområde i Rosa Khutor, der en del av støtteapparatet skal bo, sier Øvrebø.

Dette området ligger i fjellet og er et knutepunkt for dem som skal se og delta i skiidretter i OL.

Kontakte oss

Her kan du sende oss en melding hvis du har noe på hjertet. Vi vender tilbake så snart vi kan!